Elsker du dig selv?

Det er et spørgsmål, jeg stort set altid stiller, når jeg har samtale med klienter, næsten uanset hvilken udfordring de kommer med. Mangel på selvkærlighed er nemlig ofte en af årsagerne bag mange både indre og ydre konflikter.

Så elsker du dig selv højt? Eller synes du (som mange andre 😉), at det er mærkeligt og grænseoverskridende at få spørgsmålet?

En del af mine klienter indrømmer, at de ikke føler sig værdige til at bliver elsket 😥

Det er så vigtigt at kunne elske sig selv og så er det bare så vildt svært for så mange af os. Det synes jeg er et stort problem.

Mange af os vil gerne tale om andre, om hvad andre gør eller ikke gør, og hvad andres handlinger gør ved os, men de færreste af os starter med at tale om os selv. Vi retter vores fokus ud mod andre, hvor vi meget hellere skulle kigge indad.

Du er den vigtigste person i dit liv, alle andre er bare statister. DU har hovedrollen, så beslut dig for hvilken rolle du vil spille i dit liv. Eller endnu bedre, bliv INSTRUKTØREN og design selv dit liv.

Hvis du venter på eller forventer, at ANDRE skal ændre sig, for at du kan få det godt, så ender du ofte i offerrollen og det bringer helt sikkert ingen lethed og glæde ind i dit liv. Så drop dit martyrium – svaret er selvkærlighed!

At være selvkærlig kræver en beslutning om at ville være det! Og det kræver, at du prioriterer de ting, der gør dig glad og får dig til, at føle dig selvkærlig. 

Husk du er fantastisk, præcis som du er og hvis du giver dig selv masser af tid, omsorg, og kærlighed, så booster du samtidig dit selvværd.

Her er et par tips til at få mere selvkærlighed ind i dit liv:

Små selvkærlige ritualer

Hvis du kan lide ritualer, så skab dig nogle selvkærlige ritualer. Det kan være mange ting, men det er vigtigt at det virker for dig og gør dig glad. Ritualerne skal altså gøre godt og lære dig, at lytte mere til dig selv og dine behov. Det kan være 5 minutters earthing (bare tæer) på græsplænen om morgenen, 5 minutters meditation, når du kommer hjem fra arbejde, at danse til din yndlingsmusik, eller et bestemt aftenritual. Måske du bare virkelig nyder din kop kaffe i stilhed eller bruger tid på at creme hele din krop ind med kærlighed efter et dejligt bad.

Sæt små sedler op

Sæt små sedler med selvkærlige beskeder op rundt omkring i huset eller i bilen, hvor du ikke kan undgå at se dem. Sæt f.eks. en seddel på spejlet i dit badeværelse med teksten: JEG ELSKER DIG! Så du lige minder dig selv om det hver dag og andre der ser den får også lige glæde af den kærlige besked.

Alenetid

Sæt tid af til dig selv, vi har alle brug for alenetid. Det er i tiden alene, vi virkelig kan mærke os selv, lade op og bare gøre, hvad vi selv har lyst til, uden at tage hensyn til andre. Hvis du kan, så lad der være lidt tid til alenetid alle dine dage. Ellers sørg for at du i hvert fald har lidt tid afsat kun til dig i weekenderne. 

Sæt grænser

Det er faktisk enormt selvkærligt at sige nej og at sætte grænser! Hvor mange gange har du ikke sagt ja til noget, som du bagefter har fortrudt, fordi du egentlig ikke havde lyst og blot gjorde det for andres skyld? Ved at sige nej og sige fra, vælger du dig selv til. Og at vælge dig selv til, er super selvkærligt. 

Undgå brok

Negative mennesker brokker sig og sender negativ energi ud. Jeg synes at det dræner meget og det er ikke noget jeg ønsker at bruge min tid på. Jeg ønsker at omgås mennesker med høj energi og at leve et positivt og kærligt liv. Det betyder også at jeg prøver at undgå mennesker, det konstant brokker sig. Jeg synes, det er et selvkærligt valg. Det betyder også at jeg selv er meget bevidst om den energi, jeg selv sender ud. Hvis jeg mærker, at jeg er negativ og i gang med at sende brok ud, så stopper jeg mig selv, så snart jeg bliver bevidst om det. Jeg tror på at vi får det tilbage, som vi sender ud. Så er vi positive og selvkærlige, så får vi masser af positivt og kærlighed tilbage ❤️
Så undgå brok og selv at brokke dig.

#selvkærlighed #postitivtænkning #selvværd #coaching #personligudvikling