Din ven i “nødden”?

Ingrediensen med 20% færre kalorier end du troede…

Nødder er lækre og fyldt med protein, sunde fedtstoffer og mikronæringsstoffer.

En vigtig ingrediens for det forhistoriske menneske og i dag spiller de en  vigtig rolle i den plantebaserede kost.

Hvorfor er de så gode, og hvordan kan man bedst nyde dem?

På grund af deres fedtstoffer og kalorier har nødder ry for at være fedende, men forskning har vist, at antallet af kalorier, der er angivet på pakken, kan være betydeligt højere – op til 20 procent – end de faktiske kalorier, vi fordøjer og optager. Undersøgelser viser også, at et højere nøddeforbrug er forbundet med mindre vægtøgning over tid. Forskere ved ikke præcis hvorfor, siger Bridget Benelam fra British Nutrition Foundation. Der er forskellige muligheder: “Selvom nødder er højt i kalorier og fedt, giver de også protein og fibre, hvilket kan hjælpe med at øge følelsen af mæthed”, siger hun blandt andet.

https://www.bbc.co.uk/food/articles/nuts